info@applycon.cz

+420 373 701 560

Outdoor Menu Award – jaro/léto 2016

Comments (0) Články

Po předchozích úspěšných ročnících se portfolio vystavovatelů opět rozšířilo o mnoho dalších značek, tak jak můžete vidět vlevo. Věříme, že z této nabídky si každý z vás určitě vybere a najde přesně to, co potřebuje.

Outdoor Menu


Outdoor Menu Award – jaro/léto 2016

Ani tentokrát nebylo rozhodování poroty jednoduché, obzvlášt po vydařeném večírku Park Platz Party. Vítěze jsme ale vybrali a cenu si rozhodně zaslouží. Je jím kartimatka Neo Air Camper SV od Therm-a-Restu, který na českém trhu zastupuje firma Vertical Trade.

Kouzlo, které nám kluci z Verticalu předvedli a z kterého si porota sedla na zadek, můžete vidět na tomto videu, které je sice ve francouzštině, ale je dostatečně názorné.

Karimatka se nafukuje ze vzdálenosti asi 15 cm – proud vyfukovaného vzduchu přibírá ještě vzduch z okolí a nasává tak několikanásobně větší množství vzduchu do matrace. K nafouknutí potom stačí několik nádechů. Standardním ventilem se potom jenom dolaďuje tvrdost matrace. Uzávěr je dokonale vzduchotěsný. Taky vyfukování je velmi jednoduché.

Karimatka bude k dostání ve dvou velikostech L a XL. Váží 910 g a 1100 g, tloušťka je 7,6 cm, R-Value (tepelný odpor) 2,2.

Vítěz Outdoor Menu Award pro léto 2016

Vítěz Outdoor Menu Award pro léto 2016

Kartimatka Therm-a-Rest Neo Air Camper SV

Kartimatka Therm-a-Rest Neo Air Camper SV

Detail nafukovacího otvoru karimatky Neo Air Camper SV

Detail nafukovacího otvoru karimatky Neo Air Camper SV

Výhercům gratulujeme!

Na pomyslných dalších příčkách se umístily:

  • jídlo se samostaným ohřevem od Adventure Menu – příjemné zpestření outdoorové gastronomie. Díky této firmě je možné dát si na horách knedlo-vepřo a nemít k tomu ani vařič. Navíc mají krásnou prezentaci v podobě Toyoty, kterou bychom všichni chtěli 
  • děsně vychytaná čelovka od Led Lenser – 2000 lumenů, 2 samostatně regulovatelné optiky, box na baterie slouží zároveň jako power banka, z čelovky se dá snadno udělat ruční svítilna nebo se dá připevnit na opasek či cokoliv jiného, má spoustu příslušenství, srdce každého fanouška technických novinek zaplesá.

Tím to ale nekončí, zajímavých produktů byla celá řada, třeba:

  • tkaná bota Iguana od Scarpy
  • tradičně povedené boty od AKU, které už jednou cenu získaly a tak byly tak trochu diskvalifikované
  • boulderové lezečky od Ocúnu barevně doladěné s kolekcí oblečení
  • dětský UV overall od Reimy na léto jako je toto velmi praktický
  • boty od Treksty s handsfree zavazováním a rozvazováním
  • power banka od Outdoor Tech
  • atd. atd.

Porota ve složení Pavel Hanus, Vlasta Pazourková, Karel Barták dobrovolně vyřadila značky, které zastupuje ze soutěže. Jura se trochu bránil, ale nebylo mu to nic platné. Snažila se zůstat nezávislá a nepřijímat úplatky.

Těšíme se na dalším Outdoor Menu.

Outdoor Menu Award – podzim/zima 2015/16

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Porotu Outdoor Menu z letošní nabídky produktů nejvíce zaujal ryze český výrobek společnosti PROSPORT PRAHA s.r.o., která představila elektricky vyhřívanou ponožku, kterou společně s plzeňskou firmou APPLYCON vyvíjela pro expedici Radka Jaroše na K2 v roce 2014. Stejné ponožky na expedici kromě Radka Jaroše testovali i Honza Trávníček a Petr Mašek. Podle jejich připomínek byla konstrukce ponožky upravena a vyrobena ověřovací série.

Elektrický topný element s textilními vodiči je snadno vyjímatelný a uživatel může mít několik ponožek, které si mění, a vyhřívací elektrický systém stále používá jen jeden. Je to ekonomické řešení, které navíc usnadňuje praní a prodlužuje životnost topného elementu. Topení je ovládáno mikroprocesorem, integrovaným do malé lehké krabičky společně s lithium-polymerovým akumulátorem. Vlastní ovládání je poloautomatické, intuitivní, bez nutnosti optického kontaktu. Kapacita akumulátorů je dostatečná pro standardní osmihodinový provoz. Ponožka bude uvedena na trh pro zimní sezónu 2015/2016.

Cenu převzal spoluvývojář produktu Jan Čermák z firmy Prosport.

Outdoor Menu Award

Porotu dále zaujaly: běžky Madshus s aplikací pro chytrý telefon, vázání G3 Ion, univerzální mačky Edelrid Beast, vyhřívané rukavice Snowlife, sofistikovaná čelovka Led Lenser H7R.2, hůlky Leki Trigger Shark nebo powestretchová mikina Climbing s keramickým vláknem proti oděru.

Porota ve složení Pavel Hanus, Vlasta Pazourková, Karel Barták a Jura Kovář opět dobrovolně vyřadila své značky ze soutěže, snažila se nepřijímat úplatky a zůstat nezávislá.

Zdroj: Outdoor Menu

Comments are closed.